Zastřené vejce

Zastřené vejce

Zastřené vejce, nebo jinak také pošírované vejce, všichni známe z časopisů a z fotek. Krásně to vypadá, kdo ochutnal ví, že i výborně chutná, ale málo kdo si na to troufne. Přitom je to vážně jednoduché, tak proč to nezkusit? Sepíšu vám sem takový jednoduchý návod, jak na to, a věřte, nemusíte se vůbec bát!

Budete potřebovat:vejce

  • 1,5 litru vody
  • 3 lžíce vinného octa
  • 2 vejce

Jak na to?

Připravte si vodu na sporák, dejte do ní uvedené množství vinného octa. Dejte vodu vařit na plný stupeň, až bude vřít, stáhněte na polovinu. Pro příklad: Já mám nejvyšší stupeň číslo 14, až se začne vařit, stáhnu na 7, někdy i na 6. Vejce si rozklepněte do hrníčků, každé zvlášť do jiného. Pokud máte kuchyňský teploměr, vyhráli jste. Teplota vody by měla být cca 80-85 stupňů. Pokud nemáte teploměr, prostě stáhněte vodu tak, aby se už nevařila, ale stále byla vařící a počkejte tak 2 minutky. Nyní si vařečkou nebo lžící ve vodě udělejte vír a doprostřed víru vlijte z hrnečku vejce. Nastavte si čas 4 a půl minutky a poté vejce vyndejte a hoďte do studené vody. Ten samý postup opakujte i s druhým vejcem. Podávejte s čímkoliv chcete. Já mám ráda v kombinaci s avokádem, rajčetem a dobrou houstičkou nebo kváskovým chlebem.

Dobrou chuť!

 



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *