fbpx

Vanilkové rohlíčky v odlehčené verzi

Vanilkové rohlíčky v odlehčené verzi

Vánoce jsou za devět dní! Hurá!! Nebo snad ne? Ale jasně že jo! Ne, že si je nějakým stresem z toho, že nemáte napečeno, uklizeno, nakoupeno, zabaleno nebo vyzdobeno, necháte zkazit. O tom to přece není… Je to přece o pohodě. My nemáme napečíno, ani uklizíno a svět se nehroutí. Pokud jste taky mezi těmi, co ještě pořádně napečeno nemají, mohli byste zkusit tento odlehčený recept na vanilkové rohlíčky. Rohlíčky jsou ze špaldové mouky a mandlí. Já vím, do pravých vanilkových rohlíčků patří lískáče. Ale nebojte, nic vám nebrání vám je tam dát. Já je nedala, protože jsem na ně alergická a nahradila jsem je mandlemi (tedy mandlovou mouku). Tahle dávka mi vyšla asi na 50 rohlíčků. Tak pojďme se na to podívat… 

 

Co budete potřebovat?

  • 50 g mandlové mouky (nahradit můžeme namletými či nastrouhanými mandlemi nebo lískovými oříšky)
  • 150 g špaldové mouky
  • 30 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • špetku soli
  • 1 žloutek od šťastných slepiček
  • 100 g změklého másla

Jak budete postupovat?

Veškeré suroviny si navážíme, hodíme do větší misky a dobře promačkáme rukama, či uhněteme robotem. Důležité je pracovat rychle. Zpracované těsto musí být hladké a krásně spojené. Potom ho zabalte do potravinové fólie a dejte na dvě hodinky odpočinout do ledničky. Odpočinuté těsto vyndejte z lednice a vytvořte z něj rohlíky. Já si vždy udělám kuličku o váza 5 – 6 g, z které vyválím hada a opatrně zahnu do podkovy. V mezičase si rozpálíme troubu na 150°C (já používám horkovzduch) a pečeme asi 15 – 20 minut. Když jsou rohlíčky hotové, posypeme je moučkovým cukrem nebo je v něm obalíme. Pokud cukr nechceme používat, vynecháme. A to je celá paráda. Nic na to není, že? Tak snad vám budou chutnat.

 

Dobrou chuť a žádný stresy!

M.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *