Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Vajíčkovou pomazánku buďto ze školkových let milujete, nebo nenávidíte. Já se řadím k těm, kteří ji milovali. A tak jsem si řekla, proč ji ve zdravější verzi (bez tuny másla a majolky) nezkusit doma? No na první pokus a hned takhle dobrá? Míšo, jsi borec prostě 😀 (není nad to se umět pochválit).

 

Co budeš potřebovat?

  • 4 velká nebo 5 menších šťastných vajec
  • 250 polotučného nebo tučného tvarohu v kelímku (já zvolila tučný a bylo to top strop)
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce pažitky
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Do misky si připravíme tvaroh, hořčici, na jemno nakrájenou cibulku a nadrcený (nebo na jemno nakrájený) česnek. Pořádně, ale s citem, promícháme. Na struhadle si nahrubo nastrouháme vychladlá vejce, přidáme do misky a lehounce promícháme. Přidáme pažitku, ochutíme solí a pepřem a podáváme. Nejlíp na čerstvej chleba. Mňam 🙂 .

Doufám, že vám bude chutnat, stejně jako nám doma. M ♥



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *