Tortilla s krůtím masem a božským dipem

Tortilla s krůtím masem a božským dipem

Co si dát rychlýho a hlavně skvělýho k obědu? Tuhle báječnou tortillu.

Na 4 porce budeš potřebovat:

  • 320 g krůtího masa (já zvolila krůtí stehno)
  • cca 20 g oleje na maso
  • 1/2 cibule (nebo 1 malá)
  • sůl a pepř na ochucení masa
  • 4 tortilly

Na dip:

  • libovolná zelenina (já zvolila rajče, okurku a rukolu)
  • 1 kelímek jogurtu (já měla 150 g Boni 3,9 % tuku)
  • 1 lžíce horčice
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • pažitka sůl a pepř

 

Nejdříve si připravíme maso, já jsem si ho naložila dopředu – nakrájela na kousky, osolila, opepřila, přidala půlku cibule na „půlkroužky“ – a nechala odležet (v tom lepším případě, pokud nemáme čas, prostě  maso orestujeme na pánvi). Nyní si připravíme dip. Do tyčového mixéru si připravíme jogurt, lžíci hořčice, stroužek (stroužky) česneku, pepř, sůl a nasekanou pažitku a celé to pomixujeme a máme hotovo. Pak si nakrájíme zeleninu na kostičky.

Pokud máme kontaktní gril, tak si tortillu pomažeme dipem, dáme na ní porci masa, přiměřeně zeleniny a můžeme ještě trochu zakápnout dipem a zabalíme. Jak zabalit tortillu vidíme na obrázku níže. Pokud máme zabaleno, dáme ji celou do kontaktního grilu (možná by šlo do toastovače) prohřát a podáváme.

Pokud nemáme kontaktní gril, tak si rozpálíme na sucho pánev a tortillu opečeme z obou stran (asi 20 sekund každou stranu). A potom postupujeme stejně – naplníme dipem, masem, zeleninou, zabalíme a podáváme. 

Související obrázek

Napište, jak vám chutná.

Dobrou chuť ♥.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *