Palačinky ze špaldové mouky

Palačinky ze špaldové mouky

Neznám nikoho, kdo by neměl rád palačinky. Tenhle recept je výživově zajímavější obměnou běžného receptu na palačinky, je šíleně jednoduchý, rychlý a hlavně výborný!

Tento recept dělám vždycky od oka, dnes jsem se ho pokusila navážit. Pokud by ti nevyhovovala konzistence, vždy je možnost přidat mouku anebo mléko. Je to recept pro jednu, maximálně dvě osoby. Uděláš z toho nejvýš 4 palačinky.

INGREDIENCE:

80 g špaldové mouky (používám z Lidlu, typ 630) 

100 ml mléka 

1 šťastné vejce

řepkový olej na smažení

POSTUP:

Do mléka rozklepni vejce a tyčovým mixérem rozmixuj, přidej mouku a opět použij tyčový mixér. Na pánev kápni trochu řepkového oleje a rozetři to silikonovým štětcem (anebo třeba ubrouskem). Udělej palačinky, je hotovo. Celé kouzlo. Ale určitě doporučuji, z této mouky jsou delikátní a výživově zajímavější než z obyčejný hladký mouky 🙂

 

Věřím, že se povedou. Dobrou chuť všem!

M.



2 thoughts on “Palačinky ze špaldové mouky”

  • Já dělám třeba i ze žitné (že nebudou držet pohromadě, protože žito nemá lepek, je kec) nebo z jakékoliv jiné, kterou seženete v oddělení mouky na chleba…

    • Mně se z té žitné nikdy moc nepovedly, byly takové hodně moučné. To tyhle opravdu chutnají líp, než z obyčejný pšeničný mouky 🙂
      Ale zkusím jí dát ještě šanci. Díky za zpětnou vazbu 🙂 M.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *