Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Co si pořád dělat k snídani nebo svačině? Už vám dochází nápady? Mně taky!

Ale doma jsem měla zbytek lososa a neměla jsem chuť si ho upravovat k obědu – no a tak vznikla tahle jednoduchá (jak jinak) pomazánka.Lososová pomazánka

Co budeš potřebovat?

  • filet lososa (popřípadě pstruha lososovitého, z toho by to šlo taky) cca 150-200 g
  • lučina 200 g
  • trochu mléka
  • sůl
  • pepř
  • citronová šťáva
  • petržel, pažitka, šprucha, řeřicha nebo cokoliv jiného zeleného na ozdobení

Postup:

Zapni si troubu cca na 180°C, lososa osol a dej ho upéct (15-25 min). Až budeš mít upečeno, nech ho chvíli na pekáči vychladnout a odpočinout. Odstraň kůži a dej ho do misky společně s lučinou a vidličkou rozmačkej. Přidej podle konzistence trochu mléka, podle chuti sůl, pepř a citronovou šťávu a lehce zamíchej. Tadáááááá výborná domácí pomazánka bez zbytečných konzervantů apod. je na světě 🙂 !!!

 

Dobrou chuť!

 

M.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *